Blog Frank Naert

dinsdag, september 29, 2009

Gemeentelijke Holding

Blijkbaar staan mijn fractie en ik niet alleen met ons verzet tegen de verhoogde participatie (2,7 miljoen euro) van de gemeente in de Gemeentelijke Holding, de omweg om in Dexia te beleggen. Na Gent zouden ook Leuven en Hasselt tegen stemmen. Burgemeester Tobback heeft het over 'boerenbedrog' en 'ernstige risico's'. Dat is precies de boodschap die we aan onze burgemeester hebben duidelijk gemaakt: de gemeente zal op haar leningen bij Dexia verliezen wat ze wint op het preferente dividend, voor zover Dexia genoeg winsten genereert om dat dividend te betalen, wat dus helemaal niet zeker is. Hij gaf me in de gemeenteraad gelijk op zowat alle argumenten, maar toch hebben ze bij de meerderheid een 'andere visie' op deze belegging. Welke visie dat is hebben we evenwel niet mogen vernemen.

Hopelijk loopt dit beter af dan het Fortisverhaal. Want anders zullen het niet alleen de middenstanders uit onze gemeente zijn die wat harder gaan moeten werken om de financiële gevolgen te dragen (cf recente interview met Graaf Lippens in Het Laatste Nieuws).

1 Comments:

Blogger maria vero said...

Hebt u geldleningen nodig?

U bent vooral op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf te laten opleven of u bent op zoek naar een lening om uw woning te verwerven. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken. Neem dan per e-mail contact met mij op:

E-mail: info@creditfinance-bank.com
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: www.creditfinance-bank.com

6:13 a.m.  

Een reactie posten

<< Home