Blog Frank Naert

woensdag, september 08, 2010

Het parkeerplan gewikt en gewogen

De meerderheid heeft bij de start van het parkeerplan een evaluatie na de zomer in het vooruitzicht gesteld. Het seizoen is ondertussen voorbij en we kijken dan ook uit naar het verdict dat de meerderheid zal vellen. We vragen ons daarbij wel af op welke manier die evaluatie zal gebeuren. Wij hopen op en verwachten alleszins de volgende elementen in het rapport.

Ten eerste zouden we een idee moeten krijgen van de bezetting van de verschillende parkeerzones deze zomer en de vorige zomer. Waar en wanneer heeft het plan een verschil uitgemaakt?
Ten tweede moeten we ons per zone afvragen of het plan tot een verbetering heeft geleid dan wel tot een verslechtering en dat voor hoeveel dagen van de zomer.
Ten derde zou informatie over hoe bekend het parkeerplan is bij inwoners, toeristen en 'beroepsmatige' parkeerders (zelfstandigen, winkelpersoneel, medische beroepen,...) wel nuttig zijn.
Ten vierde is er duidelijkheid over het vervolgbeleid nodig. Teveel verhalen over overdreven gedoogbeleid op sommige plaatsen tegenover overdreven streng handhavingsbeleid doen de ronde.
Ten vijfde mag in het kader van het voorgaande punt wel eens een publieke evaluatie van het parkeerbedrijf gebeuren.
Ten zesde is er behoefte aan de financiële implicaties, zowel voor de gemeentelijke begroting als voor de portemonnee van de parkeerder, of die nu eerste verblijver, tweede verblijver, toerist of beroepsmatige parkeerder is.
Dit lijstje kan waarschijnlijk wel nog aangevuld worden. Het staat u vrij om me daarbij een handje te helpen. Dat kan eventueel ook via de facebookgroep 'Parkeren in Knokke-Heist moet goedkoper' (http://www.facebook.com/group.php?gid=197343690817).

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als inwonner in de blauwe zone
waar wij voor betalen om er te mogen parkeren en mog geen plaats hebben, omdat anderen erstaan voor een maand of 3weken en 1 boete krijgen van 20e dan is dit het goedkoopste parkeren voor hen.
Mijn besluit er wordt niet genoeg kontrole uigevoerdt voor ons en mijn mede buren is dit geen verbetering

9:03 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Volledig mee eens, gans de zomer amper controle, en geen plaats voor degene die betaald,toeristen die zelfs geen parkeerschijf leggen, stond 1x minder dan 5mtr van de hoek omdat er geen plaats was in mijn straat en mag 50 euro betalen,
Een echte schande en geldklopperij dat is mijn evaluatie, het werkt niet.

11:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home