Blog Frank Naert

zaterdag, januari 23, 2010

Parkeerplan: en nu?

Het parkeerplan heeft veel weg van een scheurkalender: elke dag een nieuw plan en een nieuw mopje. Mopjes dan wel van het soort dat groen doet lachen.

Serieus, we weten dus niet meer waar we aan toe zijn: aan versie 3 of 4, of zitten we al aan versie 5? De verwarring is compleet, het paniekvoetbal van de meerderheid onovertroffen. Ik kan me voorstellen dat het daar intern rommelt en dat de onderlinge rivaliteiten de kop opsteken. De burgemeester houdt de boel samen door iedereen te doen zwijgen en zelf nu en dan met geruststellende meldingen te komen.
Mijn persoonlijke visie is dat we beter dat parkeerplan voorlopig in de ijskast steken tot aan de volgende winter. De tijd die daarmee wordt gewonnen biedt verschillende voordelen. Ten eerste kunnen de gemoederen bedaren. Het imago van de gemeente heeft geen baat bij deze heisa. Ten tweede kan het dossier ontmijnd worden door externe expertise te zoeken. Er bestaat genoeg verkeersdeskundige deskundigheid in Vlaanderen die kan ingeschakeld worden om de problemen met parkeren in Knokke-Heist nauwkeurig te omschrijven en daarna ook oplossingen te suggereren. Het zomerseizoen biedt daarbij de mogelijkheid om de parkeerproblemen in kaart te brengen.
Voor de mensen die al een bewonerskaart hebben betaald kan wel een creatieve oplossing worden bedacht neem ik aan.


2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat vind ik nu nog eens gesproken. Hopelijk volgt de gemeenteraad deze visie. Maar ik vrees er eerlijk gezegd voor. Het plan is reeds gelanceerd en het nu volledig terug intrekken betekent gezichtsverlies voor de meerderheid. Het vermijden van dit gezichtsverlies zal waarschijnlijk primeren op de imagoschade voor Knokke-Heist.
Laat ons hopen dat het gezond verstand voor een keer zegeviert.

5:41 p.m.  
Anonymous Krizies said...

Een creatieve oplossing is alvast het reeds betaalde bedrag te ruilen voor vuilniszakken. Die vuilniszakken moeten we ooit toch aankopen en zo krijgen we ons geld integraal terug. Dat kan administratief niet zo moeilijk zijn. En bovendien is het een prachtig voorstel voor het parkeerkaartenproject, dat mag ook in de vuilnis!

9:08 p.m.  

Een reactie posten

<< Home