Blog Frank Naert

vrijdag, september 22, 2006

Terzake 06

Gisteren het Terzake 06 debat bijgewoond tussen de burgemeesters Tobback en Lippens. Zelden zo’n tendentieuze toestand meegemaakt. Onze gemeente werd door de gauchistische programmamakers en hun even gauchistische akolieten Desmet en Devos voorgesteld als een reservaat voor rijke stinkers die geen belasting betalen. Filmpjes gemaakt met belastinggeld, ook met geld van Knokke-Heistenaren, waarin men er nog niet in slaagt de naam van de gemeente correct te gebruiken, zodat men zich vragen kan stellen bij de juistheid van de rest van de informatie. Een panellid dat dacht dat hij het warm water had uitgevonden met de wet Desmet, een systeem van herverdeling van rijke naar arme gemeenten dat al twee eeuwen bestaat in België. Bevooroordeelde vragen (is het waar dat er op verkiezingszondag grote files zijn van mensen die hier gedomicilieerd zijn maar hier niet wonen?), halve informatie (‘Verwilghen wilde niet komen’, hij woont een Europese raad van ministers bij). Als klap op de vuurpijl de bewering van de burgemeester dat een woning van 14 miljoen BEF echt wel sociaal is.
Ik ben van nature een optimist, maar voor zoveel onzin op een hoopje moet ik ook het hoofd buigen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

inderdaad ook met verbazing dit programma gevolgd
Met evenveel verbazing genoteerd dat een woning van 14 miljoen 'sociaal' blijkt te zijn : niet echt van onze normale wereld zo'n beweringen
Tenzij je een rijke stinkerd bent en niet meer weet wat er onder je leeft
Onzin dus van onze huidige en toekomstige burgervader

A

8:49 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zelden zoveel onzin gehoord in zo'n korte tijd . Oh ja , ik woon in een "sociaal" appartementje op de Graaf d'Ursellaan te HEIST.
En voor de makers van dit programma , Mr Tubbax en co , Heist ligt ten westen van de Lippenslaan op ongeveer 1.5 km...

D.E.

9:45 a.m.  

Een reactie posten

<< Home