Blog Frank Naert

zondag, september 03, 2006

Zero tolerance?

De laatste tijd is er nogal dikwijls 'boel' in de uitgangsbuurten van onze gemeente. Incidenten werden gemeld op de Bolle, het Verweeplein en het Van Bunnenplein. Dit is zodanig ongewoon dat het zelfs de aandacht trekt van de 'blaadjes'. In Dag allemaal lees ik (bij de kapper uiteraard) dat het gaat om rijkeluiszoontjes die, stomdronken van papa's champagne amok maken omdat ze denken dat Knokke van hen is. Dat kan tellen voor ons zorgvuldig opgebouwd imago!
Wat denkt onze burgervader daarvan? Geen probleem, volgens hem, vechtpartijen hebben nu eenmaal altijd bestaan en in zijn jonge tijd was dat niet anders. Je zou bijna denken dat hij vroeger zelf duchtig meevocht, maar gezien zijn vlekkeloze reputatie is dat natuurlijk erg betwijfelbaar.
De politiekorpschef is ongeruster. Hij heeft het over extreem geweld dat overal in de samenleving toeneemt, waardoor ook in Knokke-Heist de problemen geen voorbijgaand fenomeen zullen zijn.
Zelf ben ik geen specialist in dergelijke zaken, maar iets, mijn buikgevoel waarschijnlijk, zegt mij dat dergelijk geweld niet kan worden getolereerd. Onmiddellijke reactie van de politie en zo snel mogelijk een afschrikkende straf is de beste houding. Een zero tolerance aanpak heeft, als ik het goed begrijp, in andere steden, niet alleen in België overigens, zijn degelijkheid bewezen.

Frank Naert

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

geweld is van alle tijden al valt het nu op omdat er enkele relletjes na elkaar zijn en dit in het oog en in de media springt. wie heeft in zijn studententijd niet eens in een penibele situatie gezeten of eens een lap op zijn gezicht gehad. Ik kan er van meespreken !
Knokke trekt nu eenmaal rijkeluiszoontjes, de fils à papa aan. Als je ziet dat er for the rich and famous parvenu- parties à la 'exclusief' 'nacht van het paard' 'showbizzkalenders' 'belgian beauty (?)', dan profileer je je nu eenmaal in die richting met alles wat er bij hoort. Want controle hierop zal wel niet gebeuren; Schande als zo'n iemand zou moeten blazen ! Not done...

Zero tolerance is inderdaad nodig en heeft zijn nut al bewezen, dit zonder in vlaams blok toestanden te vervallen. Als je echter ziet hoe veel (weinig) (2 ?) combi's er op zaterdagavond rondrijden voor het grondgebied knokke - damme, dan weet je dat, camera's of niet, dit onmogelijk is. Tja, weekendshifts en overuren kosten nu eenmaal te veel en dit terwijl er toch meer dan 100 personen actief zijn bij de politie. Terwijl je op maandag in de Lippenslaan genoeg politie ziet rondwandelen...

10:29 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

bij de kapper? 't zal wel.
Nu goed, je hebt gelijk vind ik.
Een strenge onmiddelijke aanpak is noodzakelijk.

8:26 a.m.  

Een reactie posten

<< Home