Blog Frank Naert

zondag, oktober 01, 2006

De eindsprint

We zijn in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen. De eindsprint is ingezet. Sommigen verwarren de verkiezingstrijd met een wedstrijd affiches hangen en zitten nu op hun tandvlees. Het resultaat van al dat affiches hangen doet soms denken aan de bekende film ‘the usual suspects’: een reeks smoelen netjes op een rij, je hebt de schuldigen maar voor het uitkiezen.
Overigens zijn ze bij de VLD, en niet alleen daar neem ik aan, in een luide lach geschoten bij het zien van de laatste GBL-advertentie in TamTam: ‘Wij zijn geen beroepspolitiekers: wij staan met onze twee voeten op de grond en we weten nog wat een euro waard is’. Wat wil dat zeggen een beroepspolitieker zijn? Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit een sneer is naar Verwilghen, een minister die hard werkt maar daarom niet gaat zweven en dus ook met zijn voeten op de grond blijft. Ik hoop trouwens hetzelfde voor onze hardwerkende schepenen Willems, Reubens en Lannoy, mensen die van hun hobby een beroep hebben gemaakt en dus ook ‘beroepspolitiekers’ zijn. Wat is men overigens als men geen ‘beroepspolitieker’ is? Een amateur misschien? Dat is dan weer een belediging voor de andere schepenen die er nog een ‘echt’ beroep op nahouden. Slecht geprobeerd, zou ik zeggen, die uitspraak.
Bij de GBL weten ze verder nog wat een euro waard is. Ja, maar ze zijn vergeten wat een Belgische frank waard was. We hebben ons laten wijs maken dat de eigenaar van de bewuste sociale woning in Heulebrug die door de burgemeester in Terzake06 op 14 miljoen BEF werd geschat, ‘not amused’ was om dit te vernemen.
Een beetje 'waarachtigheid' in het debat zou niet misstaan.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

in andere advertentie is nogmaals sprake van het statuut "eenvoudigste gemeente"
Nu, probeer maar eens een bouwvergunning te bekomen binnen het jaar. Amateurisme tot en met. Zo laat men het openbaar onderzoek pas helemaal op het einde doorgaan, met alle gevolgen van dien ... tijd dat hier eens iets aan gedaan wordt

2:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home