Blog Frank Naert

zondag, december 14, 2008

De stoelen voor de brandweer: van kwaad naar erger

De stoelen voor de brandweer blijven voor hilariteit zorgen. Op de vorige gemeenteraad stelde ik er een vraag over, maar kreeg van de burgemeester geen antwoord. Als ik het goed begrepen heb omdat hijzelf niet tevreden was met het antwoord dat de brandweer hem voorgeschoteld had. Ondertussen kreeg ik per e-mail de volgende nota van de burgemeester en als dat inderdaad het antwoord is dat afkomstig is van de brandweerdiensten dan begrijp ik waarom hij daar niet tevreden mee was:

"De aantallen stemmen volledig overeen met wat wij vroegen in de verantwoording.  Aan de tafeltjes in de kantine staan er inderdaad 12 stoelen maar er werden er 20 aangevraagd omdat de laatste jaren geregeld stoelen door metaalmoeheid gewoon door hun poten zakken. We spreken dan over stoelen die 40 jaar oud zijn en die extra 8 zijn om het stoelenbestand wat op peil te houden.Die karretjes werden erbij gevraagd door mensen van de werkvloer die erover klagen dat het dagelijks verplaatsen van de stoelen naar de aangrenzende gang (dit om het dweilen mogelijk te maken) hun rug teveel belast.We hebben voor die stoelen het lastenboek van brandweer Brugge gebruikt omdat hun stoelen in de kazerne Pathoekeweg nu toch al ruim 20 jaren intensief worden gebruikt en nog altijd in goede staat blijken te zijn.De huidige stoelen in de kantine werden een zestal jaren geleden aangekocht en worden identiek dezelfde als in onze bureaus en ook in vele bureaus van het stadhuis. Na zes jaren zijn ze totaal versleten en blijkt hieruit dat meubilair voor "normaal" gebruik niet voldoet voor een leefgemeenschap die 24/24 gedurende 365 dagen bemand is.

Wat zetels betreft eigenlijk hetzelfde verhaal en daarom hadden we geopteerd voor een "24h" zetel waarop 5 jaar waarborg wordt gegeven. Raming van dergelijke zetel ligt dus hoger dan een gewone.

Nu kunnen we al melden dat die zetels niet zullen worden aangekocht omdat na testen door het personeel dit type niet als comfortabel wordt beschouwd. We hebben de opdracht opgesplitst in percelen en zullen het perceel zetels dus niet gunnen."


Hebt u het begrepen? Hoe oud waren die stoelen in de kantine nu eigenlijk? Veertig jaar of zes jaar? Is er op die stoelen ook maar een waarborg van 5 jaar? Wat betekent: de stoelenvoorraad op peil houden?

Een antwoord dat nog meer vragen oproept dus. En aangezien ik de burgemeester zo graag hoor voorlezen heb ik mijn interpellatie opnieuw op de agenda laten zetten.