Blog Frank Naert

zaterdag, oktober 07, 2006

Dokters en volmachten

In Knesselare hebben ze, zegt men, gefoefeld met volmachten. Je stelt je dan onmiddellijk de vraag of dat bij ons ook zou kunnen gebeuren. Wat we weten is dat veel volmachten het gevolg zijn van ziekte en dat uiteraard geneesheren moeten zorgen voor ziektebriefjes. Wat we ook weten is dat er op verschillende Knokke-Heistse lijsten nogal veel dokters of doktersvrouwen staan. Ik heb er zes geteld, waarvan vier bij de GBL. Dat is ongeveer 4 % van het aantal kandidaten. Deze beroepscategorie is duidelijk sterk oververtegenwoordigd. Waarom? De meesten hebben een bestand van vele honderden patiënten en die kijken dikwijls nogal op tegen de 'dokter' (een overblijfsel van vroeger, toen de pastoor, de schoolmeester en de dokter de plak zwaaiden).
Gelukkig is er de strikte deontologie voor de geneesheren. Zij maken uiteraard geen electoraal misbruik van hunn positie, bijvoorbeeld om volmachten binnen te halen. Verhalen daaromtrent over de 'opperdokter' van de Knokke-Heistse gemeentepolitiek, eveneens burgemeester in spe, zijn dan ook volledig uit de lucht gegrepen.
Toch blijf ik benieuwd naar het voorschrijfgedrag van onze Knokke-Heiste doktoren in de aanloop naar morgen.

PS De waakhond is uit zijn kot gekomen. Hij staat blijkbaar op de lijst van Raak, maar dat mochten we eerst niet weten. Misschien om opmerkingen te voorkomen dat hij maar een selectieve waakhond is: hij zwijgt over de geruchten die de ronde doen over malversaties van een partijlid van hem.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Niet netjes he frank. Wist jij misschien niet dat ik me speciaal niet vooraf heb bekendgemaakt omdat ik juist A politiek wil blijven en dat ik niet wilde dat de site met R@@k werd gelinkt. Als VLD'er wist jij ook al zeer lang dat ik op de lijst van R@@k stond. We hebben zelfs met elkaar e-mail gewisseld. Dus nu komen zeggen dat de waakhond boven water komt, zijn wel vijgen na Pasen. Daarenboven ik had er alle belang bij om mijn naam duidelijk te vermelden op de site. Alle reclame tijdens verkiezingen is goed. Dus......

En wat is er te vertellen over de malversaties van een partijlid? Wordt er verteld dat een schepen van GBL bijvoorbeeld in een café dreigementen heeft geuit tegen dat lid? Ik was er bijvoorbeeld persoonlijk getuige van. Wordt er verteld dat die zogenaamde malversaties uit de GBL hoek komen en als represaille dienen omdat die persoon dapper genoeg was om fraude in de gemeenteschool aan te klagen. Fraude die gekend was bij het bestuur, en waarvan jou partij deel uitmaakte?

Foei foei; ieder natuurlijk zijn waarheid.

enne mijn naam is alain van geeteruyen. Lijst 9 plaats 12 bij R@@k.

6:13 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

enne mijn naam is alain van geeteruyen. Lijst 9 plaats 12 bij R@@k en ik haalde 116 voorkeurstemmen, ietsje minder dan Lippens....

8:47 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

De heer Van Geeteruyen schept er blijkbaar een duivels plezier in om mensen te koeioneren en aan de schandpaal te nagelen ... maar dan wel zeer eenzijdig. Het doet me plezier om te vernemen dat zijn vriendenclubje R@@k enkel uit degelijke en deugdzame burgers bestaat. Dat de goede vriend van de heer Van Geeteruyen (het zogenaamde partijlid)met vrij grote zekerheid zijn zaak mag opdoeken omdat hij naar verluidt zwaar gesjoemeld heeft met geld van terugbetalingsinstellingen in het kader van gezondheidszorg (zou dat waar kunnen zijn ???), wordt gemakshalve verzwegen. Dat er naar alle waarschijnlijkheid een miljoenenboete boven zijn hoofd hangt (kan waakhond dit onderzoeken, het gaat hier toch oover een gemeenteraadslid ???) , wordt gemakshalve verzwegen. Dat er naar verluidt binnen R@@k zelf verteld wordt dat het befaamde partijlid - de witte ridder van de Knokke-Heistse politiek - zwakkere patiënten onder druk zette om valse verklaringen af te leggen tegenover de inspecteurs van de terugbetalingsinstelling, wordt gemakshalve verzwegen is dit zo, beste waakhond ?). Represailles van de GBL ? De zaak tegen het partijlid was al een jaar aan de gang. Wie een kalender kan lezen, kan zelf de nodige conclusies trekken. En ten andere : als je zelf met stront smijt moet je er voor zorgen dat je niet onder de spetters komt te zitten. Dat het partijlid onlangs zelf en publiekelijk heeft verklaard dat de politiek voor niets goed is, dat het zijn zaak en zijn politieke carriere heeft gekost, dat komt niet ter sprake. Dat het partijlid, naar horen zeggen, zelf aangeeft dat hij gebruikt is door de 'gefortuneerde waakhond' van Knokke, wordt ook niet vermeld. Meneer Van Geeteruyen, u en uw politieke vrienden (voor hoe lang nog - want uw strijd is in essentie een eenmansstrijd waar uw persoonlijke haat gekanaliseerd wordt naar de burgemeester) hebben alle krediet verloren bij de bevolking. 't is misschien best dat het nieuws over uw partijlid niet voor de verkiezingen in de kranten is gekomen, want dan had u in uw vorige bericht kunnen vermelden "enne mijn naam is alain van geeteruyen. Lijst 9 plaats 12 bij R@@k en ik haalde 0 voorkeurstemmen, ietsje minder dan Lippens.... ". Een goede raad voor de VLD: laat u niet gebruiken door meneer Van Geeteruyen, hij ziet enkel zijn eigen belang ... verschillende mensen fluisteren - gezien de onredelijkheid die ermee gepaard gaat - dat dit erger is dan Vlaams Belang.

12:05 p.m.  

Een reactie posten

<< Home