Blog Frank Naert

vrijdag, juni 29, 2007

Een subsidie met een luchtje?

Op de gemeenteraad van 29 juni stond een eigenaardig agendapunt. TCD vraagt 37000 euro subsidie voor de organisatie van drie tornooien in 2007. De waarnemend gemeentesecretaris moest de vergadering verlaten voor dit punt omdat ze blijkbaar een bestuursfunctie heeft bij TCD. Vorig jaar werd ook al een dergelijke subsidieaanvraag behandeld, maar het rare van de zaak is dat TCD tot op heden nog altijd geen dossier heeft ingediend bij het schepencollege met de verantwoordingsstukken voor 2006. We zijn wel bijna een jaar na datum! Wat scheelt er daar? Waarom komt dat dossier niet boven water?
Even raar is de reactie van de burgemeester op mijn vraag op de gemeenteraad om de subsidieaanvraag voor 2007 uit te stellen tot het dossier van 2006 afgehandeld en geëvalueerd is. Dat kan niet volgens hem, omdat de subsidieaanvraag voorafgaand aan de tornooien moet worden goedgekeurd. Vorig jaar was dat nochtans geen probleem, dan kwam de goedkeuring na de tornooien. Eveneens volgens de burgemeester is de subsidie noodzakelijk voor de uitstraling van de gemeente. Hoe stelt hij dat vast als er nog helemaal geen evaluatie van vorig jaar is gemaakt? Volgens mij hebben die tornooien evenveel uitstraling gehad als een dooie vis. We hebben er quasi niets van gemerkt in de media en ze zijn aan de inwoners en de buitenwereld voorbij gegaan zonder een rimpeling te veroorzaken. Ik betwijfel of er iemand buiten het tenniswereldje ooit gemerkt heeft dat die tornooien er geweest zijn.
We wachten met spanning de dossiers voor 2006 en 2007 af!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Frank,

verleden jaar zaten jullie toch in de gemeenteraad? En toen was alles toch OK. En ik heb nog een anomalie voor jou; kijk op mijn site bij het dossier parking lichtorenplein. Daar staat op het aanplakbiljet voor milieuvergunning het bouwen van OPENBARE parkings, maar een week na het verstrijken van de datum waren het allemaal al verkoopsparkings geworden. 300 x 60.000 €. Daar zou je toch al eens voor oneerlijk zijn he.

lees mijn artikel en misschien kan je partij daar eens een vraagje over stellen in de gemeenteraad. Ikzelf heb via de lokale klachtenbus de vraag gesteld, maar tot op heden werd op mijn vraag nog steeds geen duidelijk antwoord gegeven. Dat is op zijn minst ook al merkwaardig.

12:02 p.m.  
Blogger frank naert said...

Het is een dooddoener om te zeggen dat we toen in de meerderheid zaten. Betekent dat dat we nu moeten zwijgen? 'The duty of the opposition is to oppose', zeggen de Engelsen. Welnu dat proberen we. In het geval van de subsidies ligt de goedkeuring vorig jaar overigens helemaal anders dan dit jaar. Toen was het de eerste keer en op voorwaarde van het indienen van een dossier. De test was dan dit dossier dat we dus nog altijd niet gezien hebben. Dit jaar leek het mij dan ook niet opportuun om iets goed te keuren zonder feedback over het vorige jaar.
Wat die parkings betreft: ik probeer dat eens uit te vissen.

11:58 a.m.  

Een reactie posten

<< Home